Actualité

Alles wat u moet weten over de coronapremie

Erkenning en dankbaarheid, dat vindt u belangrijk. En u weet dat u uw medewerkers vooral kunt aanmoedigen met extra koopkracht.

Als onderdeel van de interprofessionele akkoorden van 2021 hebben de regering en de sociale partners een “coronapremie” ingevoerd, een hefboom die werkgevers in staat stelt één enkele verhoging toe te kennen dankzij een bonus van € 500, in de vorm van consumptiecheques.

Bestellen

 

Elektronisch of op papier
Bij Edenred hebt u keuze uit de elektronische versie (rechtstreeks op de Edenred-kaart opgeladen) of de papieren versie.

Tot € 500 per werknemer
Bedrag vastgesteld door de sociale partners of, zo niet, door de onderneming.

Goedkoper dan loon
Doelstelling: het nettovoordeel voor de werknemer verhogen (0 % persoonlijke bijdrage) en de loonkosten voor de werkgever beperken (100 % aftrekbaar, vrijgesteld in de personenbelasting, bijzondere werkgeversbijdrage van 16,5 %).

Geldig in duizenden handelszaken
De werknemers kunnen hun consumptiecheques in duizenden verkooppunten in België gebruiken. Naast de horeca, sport- en cultuursector mogen nu namelijk ook handelszaken (kleine winkels, grote ketens, contactberoepen …) de cheques aanvaarden.

 

Meer wetenDe infofiche downloaden

 

Terug naar kantoor én een premie

Profiteer van deze unieke premie (tot € 500!) om uw medewerkers te motiveren en te belonen voor hun inspanningen. Nu iedereen opnieuw op kantoor mag werken, is de coronapremie een mooie extra stimulans. Uw medewerkers voelen zich gewaardeerd, wat jullie relatie alleen maar ten goede komt.