Actualité

Edenred Eco: de nieuwe naam voor ecocheques van Edenred

ecocheques

Edenred Eco is de nieuwe naam voor de ecocheques van Edenred. Ecocheques zijn een extralegaal voordeel dat je van je werkgever krijgt. Je kunt ze gebruiken voor tal van producten en diensten die bijdragen aan bewust, duurzaam consumptiegedrag. Met je aankopen verminder je de CO2-uitstoot dus behoorlijk, want elke euro die je uitgeeft aan ecocheques, bespaart 1 kg CO2!

 

Welke producten en diensten komen in aanmerking?

De lijst met producten en diensten die je met je Edenred Eco kunt betalen, is lang en er komen steeds meer nieuwigheden bij. De Nationale Arbeidsraad (NAR) werkt deze lijst regelmatig bij en zorgt ervoor dat de producten en diensten erop in overeenstemming zijn met de huidige milieunormen. Bekijk de lijst hier.

Hieronder hebben we een gevarieerde lijst opgesteld met producten en diensten waarmee je jezelf in de watten legt. Bedankt, Edenred Eco!

 

Energiezuinige huishoudapparaten

Rust je woning uit met apparaten die je energieverbruik verminderen. Huishoudelijke apparaten zoals koelkasten of wasmachines van energieklasse A, B, C of D komen bijvoorbeeld in aanmerking. Je kan deze toestellen dus eenvoudig bestellen met jouw ecocheques.

 

Biovoeding en biologische verzorgings- en beautyproducten

Ook in je beautyroutine en op je boodschappenlijst staan bioproducten absoluut niet mis. Vergeet niet te controleren of je een van de bovenstaande labels op de verpakking ziet. Zo ben je er zeker van dat je het product met ecocheques kunt betalen.

 

Duurzame mobiliteit en vrije tijd

Neem voor je verplaatsingen liever niet de auto, maar ga voor een ecologisch verantwoord alternatief: neem de fiets of maak gebruik van het openbaar vervoer. Zowel voor treintickets als voor de aankoop van fietsen of fietstoebehoren, kan je opnieuw rekenen op jouw ecocheques.

Ook voor vrijetijdsactiviteiten komen je ecocheques goed van pas. Wil je er een paar dagen tussenuit? Betaal je verblijf in een etablissement met Green Key-label gewoon met Edenred Eco.

 

Hergebruik, recyclage en afvalpreventie

Heeft je apparaat de geest gegeven? Gooi het niet meteen weg, want misschien kan het wel worden hersteld. Is het toestel toch reddeloos verloren, overweeg dan een ‘refurbished’ in plaats van een nieuw product te kopen. Het kost je geen moeite, maar het helpt wél om de afvalberg te verkleinen.

 

Milieubewuste mode

En je kleerkast? Ook die kun je naar hartenlust vullen met duurzame alternatieven. Koop bijvoorbeeld kleding van gerecycleerde materialen of ga eens shoppen in een tweedehandswinkel. Daar vind je vaak unieke én kwaliteitsvolle pareltjes!

 

Benieuwd wat je nog meer kunt kopen met ecocheques? Ga dan naar de Edenred Ecoshop of gebruik de zoekfunctie die te vinden is in de MyEdenred-app of op de website MyEdenred.be.