Actualité

Een groener mvo-beleid met de eerste gerecycleerde kaart in België!

Wilt u met uw organisatie maatschappelijk verantwoord ondernemen? Mooi! Bij Edenred staan we u graag bij, zodat u voor verandering kunt zorgen. Of u nu uw huidige inspanningen wilt opdrijven of een volledig nieuw mvo-beleid invoert, een nieuwe, ecologische maaltijdchequekaart voor uw medewerkers is een goede eerste stap. Het is snel, gemakkelijk en u draagt er onmiddellijk mee bij tot de bescherming van het milieu.

De nieuwe Edenred-kaart is niet alleen de veelzijdigste, maar ook de groenste kaart op de markt. Ze is de beste keuze voor de planeet én voor uw medewerkers. Waarom? Dat leest u in dit artikel.

De nieuwe Edenred-kaart, een goede mvo-zet

Als het op maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) aankomt, is milieubehoud een van de grootste prioriteiten van de Edenred Groep. Daarom hebben we ervoor gekozen onze kaarten te maken van 100% gerecycleerd pvc en zo hun milieu-impact en koolstofvoetafdruk tot een minimum te beperken. Deze gerecycleerde kunststof wordt gewonnen uit Europees industrieel verpakkingsafval en maakt tot 4 g per kaart uit.

De nieuwe Edenred-kaart past dus perfect in het mvo-beleid van uw onderneming.

Als u een mvo-beleid invoert en promoot, geeft u een krachtig signaal over uw inzet voor de planeet. En dat is niet alles: het trekt ook nieuwe talenten aan! De jongere werknemersgeneraties hechten namelijk veel waarde aan mvo. Volgens een onderzoek van Robert Half in 2021 vindt maar liefst 71% van de jongeren onder 34 jaar het belangrijk dat hun werkgever aandacht besteedt aan ecologie en klimaatverandering.

Bovendien willen werknemers nauwer betrokken worden bij de initiatieven die hun werkgever onderneemt. Uit een onderzoek van Acerta blijkt dat 45% van de ondernemingen hun medewerkers helemaal niet bij hun milieubeleid betrekt, terwijl 46% van de ondervraagde werknemers net aangeeft meer inspraak te willen. Ook hier zijn de jongeren het meest begaan met het onderwerp: zij zijn de groep die zich meer wil inspannen.

De cijfers liegen er niet om: inzet voor het milieu en een groen hr-beleid hebben een niet te onderschatten impact op uw imago als werkgever.

Ticket EcoCheque: een extra stap in de goede richting

Onze inzet voor het milieu dringt door tot in onze producten: het saldo van het bekende Ticket EcoCheque wordt rechtstreeks op de nieuwe Edenred-kaart bijgeschreven, net zoals al onze andere oplossingen (Ticket Restaurant, Ticket Compliments en Ticket Sport & Culture).

Ticket EcoCheque is de groene bonus die de ontvanger aanmoedigt om milieubewuste keuzes te maken. Dankzij dit 100% Belgische voordeel kunnen uw medewerkers hun koolstofvoetafdruk verkleinen en kiezen voor een ethische manier van consumeren. De oplossing is zelfs op Europees niveau uitgeroepen tot Best Practice!

Uw medewerkers kunnen zichzelf ook trakteren op iets leuks uit de Edenred Ecoshop. Deze handige eco-webshop biedt een ruim aanbod aan ecologische producten die met Ticket EcoCheque kunnen worden betaald.

Doe iets voor het milieu én voor uw werknemers met Edenred!

 


 

Bij Edenred weten we dat een filosofie uitdragen en overtuigingen promoten alleen doeltreffend is als er ook concreet actie wordt ondernomen. Daarom organiseren we regelmatig mvo-acties, zoals ons evenement Idealday. Op deze dag, die in het teken staat van het milieu en wederzijdse hulp, organiseren we vrijwilligerswerk ten voordele van bepaalde gemeenschappen of plaatselijke ngo’s. We moedigen al onze medewerkers aan om deel te nemen, want ook zij steunen onze verbintenissen en delen onze waarden.